diumenge, 4 de novembre del 2012

Espanya 1977


"Cal que tots els ciutadans espanyols mostrin el seu suport a la nova línia democràtica, si la UCD treu majoria absoluta, Europa i el Món sabran que això va de debò però si no la treu aleshores no ens faran cas, no respectaran les aspiracions democràtiques i tornarem al franquisme", us imagineu Adolfo Suárez fent aquestes declaracions l'any 1977? Doncs això és el que ara estan proclamant els convergents, com en Jordi Pujol.

Però l'any 1977 la UCD no era la única formació política que volia la democràcia. El PSOE, el PSC, CDC i UDC (encara no anaven plegats) també volien enterrar el franquisme.

I a la Catalunya del 2012 hi ha candidatures com SI, CUP i ERC que aposten desacomplexadament per la independència, sense malabarismes semàntics i sense cap Duran i Lleida que vagi posant pals a les rodes.

L'any 1977 la UCD no va treure majoria absoluta, i li va tocar entendre's amb el PSOE, el PCE i el PNV. Encara sort: una constitució feta a mida d'uns franquistes reciclats encara hauria sortit pitjor.... si fa no fa, com una independència proclamada per autonomistes reciclats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada