dilluns, 12 de novembre del 2012

Debat electoral territorial


Avui la televisió pública catalana emetrà una edició especial del programa Agora amb motiu de les eleccions al Parlament, que s'emetrà en desconnexió per a les circumscripcions electorals de Barcelona,  Girona, Lleida i Tarragona, i  s'abordaran temes específics de les diferents demarcacions.

Seguint els criteris de la JEC, i els costum propis de les televisions públiques, només hi participaran els candidats de les formacions amb representació parlamentària. Però, amb una gran incoherència, totes set candidatures participaran als quatre debats, tot i que no totes tenen representació per cada territori.
Així doncs, Sara Vilà parlarà en nom d'ICV-EUiA en el debat a la província de Lleida, tot i que aquesta coalició no va obtindre diputats per la Terra Ferma; Jean M. Castel serà el representant de Ciutadans a la demarcació de Girona, tot i que mai hi han obtingut cap diputat; i Albert Pereira serà la cara visible d'SI a la circumscripció de Tarragona, tot i que els solidaris mai han tret escó en aquesta província.

Sort que ens queda poc temps dins de l'estat espanyol, que si no haurien d'aplicar el mateix criteri i convidar la UPyD al proper debat en unes eleccions generals.

2 comentaris:

  1. QUE ESTEU ELS DE LA CUP AMB PXC Y UPD? HO DIC PER LA FOTO QUE SURT A DALT...SI NO ES AIXÍ US RECOMANO QUE LA BORREU DEL VOSTRE LOGO, SALUT

    ResponElimina
  2. Benvolgut Anònim:
    totes tres formacions tenen en comú el ser extraparlamentàries i, en conseqüència, estar excloses del debat a la televisió pública. I com a mínim n'hi ha dues, la PxC i la CUP, que tenen possibilitats d'entrar. La tercera té molta presència institucional, i certa força al País Valencià.

    ResponElimina