diumenge, 16 d’octubre del 2011

Una proposició indecent?



El passat mes de gener es va reformar la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG). La reforma d'aquesta llei, aprovada amb els vots de PSOE i PP i amb el suport de CiU i PNV, i amb el vot en contra d'ERC, dificulta seriosament que es puguin presentar a les eleccions espanyoles del mes de novembre coalicions i partits sense representació al congrés espanyol.

La reforma inclou una modificació sorprenent de l'article 169, que ha passat gairebé desapercebuda. A l'apartat 3 diu: 'Els partits, federacions o coalicions que no hagin obtingut representació en cap de les cambres en la convocatòria anterior necessitaran les signatures d'almenys un 0,1% dels electors inscrits al cens electoral de la circumscripció per la qual es vulguin presentar. Cap elector no podrà prestar la signatura a més d'una candidatura'.

Com que ERC és una formació amb representació al Congrés i al Senat, no li calen aquests avals. Malgrat tot no ens una cosa aliena.

1) Per conviccions, perquè som republicans i defensem la democràcia, convidem a avalar alguna candidatura. Tothom té dret a concòrrer a les eleccions, fins i tot els que es troben a les nostres antípodes polítiques.

2) Per estratègia. I per estratègia, sabent que de pocs vots ens pot anar un diputat, avaleu candidatures que ens són totalment oposades, i que de cap de les maneres no ens treuran cap vot.
És a dir, si us demana el vot un partit espanyolista i/o de dretes, avaleu-lo. A nosaltres no ens treurà cap vot, i al PP, amb qui ens disputarem el darrer diputat a Lleida i Girona, sí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada