dijous, 19 de setembre del 2013

Quatre característiques


Com a molts d'altres catalans, a mi també m'ha passat: un amic estranger m'ha preguntat sobre el procés independentista català. He procurat ser breu i concís, donant les dades econòmiques, històriques i culturals justes, i a l'hora de descriure el procés l'he descrit amb quatre qualificatius:

1) Democràtic i participatiu. El nostre és un procés democràtic, on es vol votar, i on la majoria electoral, traduïda en majoria parlamentària, dóna suport al procés que és obert, plural i participatiu. Recordem que l'ANC té més afiliats que qualsevol partit polític català.

2) Pacífic. El nostre és un procés pacífic. Terra Lliure fa vint anys que va plegar, i ací els únics que amenacen amb tancs, o ataquen llibreries, són els espanyolistes.

3) Institucional. Tan institucional com pot ser un procés de ruptura... El que més ha alentit el procés ha estat, precisament, el voler ser institucional i fer tot de passes que, tot i saber que no prosperaran, s'han de fer per a que, quan arribi el moment, trenquem la legalitat espanyola, ja que aquesta és il·legítima i no-democràtica.

4) Alegre. Lip dubs, vídeos promocionals, manifestacions multitudinàries, cadenes humanes... fem de tot, i amb alegria i il·lusió. De moment, els espanyolistes només fan actes violents i sense trempera.



Ho tenim guanyat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada