dilluns, 30 d’abril del 2012

Solidaritat amb Abertis

Aquests dies de pont és notícia la campanya #novullpagar. Com hores d'ara ja sap tothom, aquesta campanya consisteix en negar-se a pagar els peatges de les autopistes catalanes. Sense amagar-se'n, sense faltar al respecte i sense violència, tot fent un simpa a Abertis.

Entenc les motivacions dels impulsors de la campanya, i dels milers de catalans que l'estan seguint, però deixeu-me trencar una llança a favor d'Abertis.


Protegir-nos de la crisi: Quina és l'única part del territori català que no ha estat afectada per la bombolla immobiliària? Les autopistes! Als peatges catalans no hi ha hipoteques, ni urbanitzacions abandonades. Si tot el territori català fos d'Abertis, no patiríem la crisi del totxo.
Estalvi energètic i menys contaminació: Abertis promou l'estalvi energètic i limita eficaçment l'emissió de gasos contaminants; perquè amb el que et costa el peatge se't passen les ganes de fer kilòmetres i cremar combustible.
Igualtat social: A les autopistes d'Abertis tots els automòbils paguen el mateix. El ric que condueix un Ferrari paga el mateix que el pobre que circula amb un SEAT Panda. No és un bonic exemple d'igualtat social? En quantes ocasions el mort-de-gana del Panda estarà en igualtat amb el  milionari del Ferrari? Sí amics, la igualtat comença quan es baixa la barrera del peatge! (i s'acaba quan un dels dos treu la VISA Or).
Turisme de proximitat: Amb el que paguen per kilòmetre els usuaris de les autopistes d'Abertis, eviten fer llargs trajectes i gaudeixen del paratges més propers a la seua residència habitual. Gràcies a Abertis es promou el turisme de proximitat.
Defensa: Si Catalunya es proclama independent, qui frenarà els tancs espanyols? Els peatges d'Abertis, la barricada del segle XXI.
Seguretat nuclear: En cas d'accident nuclear a Vandellós, la radiació es quedaria aturada al peatge de L'Hospitalet de l'Infant.
Holocaust zombi: Heu vist mai un zombi amb teletac? Oi que no? Doncs ja sabeu, en cas d'invasió zombi, els peatges ens permetran organitzar millor la defensa i la resistència.
Hub aeroportuari: Els dies que hi ha poc trànsit, es pot aprofitar l'AP7 i l'AP2 per ampliar amb una nova pista els aeroports de Reus, El Prat i Girona-Costa Brava.
Integració dels immigrants: Què hi ha més català que un bandoler assaltant camins, com en Serrallonga? Què hi ha més espanyol que un bandoler assaltant camins, com en Curro Jiménez? Gràcies a Abertis, no només ens buida la butxaca l'andova del peatge, també un simpàtic grup de peruans ens pot furtar el que ens quedi de valor.
Dóna gust veure com els immigrants s'integren i aprenen els nostres oficis més tradicionals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada