dimecres, 14 de setembre del 2011

Informació electoral. Joan Ridao 2

Amics, amigues,

El proper dissabte Esquerra celebra les primàries per elegir el candidat que presentarem a les eleccions del 20 de novembre, i és per aquest motiu que em poso en contacte amb tots vosaltres.
Les properes eleccions al Congrés i al Senat tenen una transcendència que no cal que destaqui. Avui ens trobem, com a país, davant d'una complicada situació determinada per la crisi econòmica i pel menysteniment cap a les nostres institucions i la nostra llengua. En aquest escenari, la majoria de catalanes i catalans esperen rigor i respostes a les seves necessitats, ja no n'hi ha prou només amb declaracions superficials. Els propers quatre anys han d’estar regits per la perseverança, el rigor i l’exigència en la tasca diària dels diputats d’Esquerra a Madrid. Cal tenir clar l'objectiu a assolir.

ERC ha estat i ha de continuar sent la veu crítica, social i independentista, hem de continuar cercant la complicitat de molts milers de votants progressistes que no desisteixen de trobar un referent en l’esquerra nacional. No podrem ser lliures com a poble, si no garantim el progrés i el benestar pel conjunt dels Països Catalans. L'alternativa al model actual de retallades a l'estat del benestar ha de ser ERC.

Sé què ha de fer ERC a Madrid en un escenari de majoria del PP, possiblement apuntalada per CiU, ha de ser la veu que defensa els interessos de la majoria social al nostre país. No hem de ser la crossa d’una CiU arrossegada als desitjos del PP. El nostre és un projecte propi que no admet ambigüitats. Si volem recuperar la confiança de la ciutadania ens hem de presentar com una opció creïble en les nostres declaracions i útil en les nostres accions.

Per tot això, em prenc la llibertat de demanar-vos el vot el proper dissabte. En Joan Tardà i jo volem tenir l'oportunitat de donar continuïtat a la feina feta durant aquests anys, precisament ara que comença a donar fruits. L’experiència acumulada i el coneixement de l’activitat parlamentària són actius que ens poden ajudar durant la propera legislatura. Hem de garantir una esquerra catalana a Madrid que no es confongui amb cap altra opció i que no sigui substituïble per cap altra sigla. La nostra proposta passa per defensar la ciutadania des d'una posició sensible a les necessitats socials i els objectius nacionals del nostre país i fer-ho compatible amb la responsabilitat que ens exigeix l'electorat que un cop més confiarà en la històrica marca d'ERC.

El proper dia 17 hem de pensar sobretot en els reptes que tindrem aquesta propera legislatura i, molt especialment en la feina que durant aquests darrers quatre anys ens ha encomanat el nostre partit i que, conjuntament amb el company Francesc Canet, hem dut a terme amb il·lusió, rigor i compromís. En Joan Tardà i jo mateix ens comprometem a defensar Esquerra Republicana de tota la nació, servint al projecte col·lectiu que representa el nostre partit. Com hem fet sempre.

Gràcies per la teva atenció.

Dijous, 15 de setembre, a les vuit de la tarda a l'auditori de la Seu Nacional d'Esquerra (Calàbria, 166) .

Joan Ridao

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada