dilluns, 1 d’agost del 2011

Diferències entre el PSC i ERC

El PSC ha decidit d'ajornar fins al 16, 17 i 18 de desembre la celebració del congrés nacional que havia previst fer a l'octubre. Aquest canvi exemplifica molt bé una de les grans diferències entre el PSC i ERC: la submissió a Espanya.
Els militants del PSC són d'esquerra o centre-esquerra, com també ho són els d'ERC. I la gran majoria de militants del PSC és catalanista, en la seva vessant federalista. Però el PSC està sotmès al PSOE. Tot i ser formalment un partit sobirà, a l'hora de la veritat funciona com una secció més del PSOE. Ens ho ha demostrat moltes vegades: començant per la LOAPA i acabant per aquest canvi de dates, passant pel cessament de Josep-Lluís Carod-Rovira l'any 2004 (tot per aplanar el camí de ZP a la Moncloa) fins a l'acceptació del pacte Mas-Zapatero (la primera gran retallada de l'Estatut).

Fixem-nos en la UPN, la dreta foralista navarresa. Tot i ser molt de dretes, molt espanyolista i molt antiabertzale, quan li ha convingut, ha deixat de banda el PP i ha pactat amb el PSOE per defensar els interessos de Navarra (coses materials i tangibles: aeroports, carreteres, ferrocarrils...). En canvi el PSC sempre ha donat suport als pressupostos del PSOE (època Zapatero o època González), encara que no beneficiessin gens els interessos del poble català.

I ara el dilema: què ens beneficia més, un catalanisme d'obediència espanyola, com el PSC, o un espanyolisme d'obendiència catalana, com Ciutadans-Partido de la Ciudadanía? Posats a votar en el Congrés dels Diputats una devolució de diners a Catalunya, què primaria cadascú?

Article d'Alfers Bosch sobre C's: http://www.naciodigital.cat/opinionacional/noticiaON/1166/mola

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada