dissabte, 20 d’octubre del 2012

Porra basco-gallega

Es nota la crisi perquè enguany es fan menys enquestes electorals. Com que fer porres surt de franc, ací en teniu la meua:

ELECCIONS GALLEGUES

Les eleccions gallegues han estat innecessàriament avançades per a fer-les coincidir amb les basques. Tot i tindre majoria absoluta, Núñez Feijoo ha avançat els comicis per a que el PP es pugui marcar un èxit la nit del 21 d'octubre. Un error que li pot costar car, ni que sigui per un sol escó.

Amb un PIB per càpita de 20726 €uros i una taxa d'atur del 16.75%, Galícia ha deixat de ser el país subdesenvolupat que va descriure l'economista Xosé Manuel Beiras a finals dels 60', però tampoc és el país pròsper que el PP ens vol fer creure.

L'abstenció superarà el 35%, i es veuran molts vots en blanc, nuls i a candidatures extraparlamentàries. Ací teniu la meua previsió d'escons.

PP: 35
PSdG-PSOE:  24
BNG: 11
AGE (EU-Anova):  2
SCD (Mario Conde): 2
UPyD:  1


ELECCIONS BASQUES

Unes eleccions que havien d'estar marcades per la crisi econòmica i afavorides per la fi de la violència, s'han vist desbordades per l'actualitat catalana i escocesa. Sense majoria al Parlament basc, Patxi López s'ha vist obligat a avançar les eleccions.

Els primers perjudicats per aquesta catalanització són —encara que no ho vulguin admetre— els de l'esquerra abertzale. A ells la pressa no els va bé: s'ha de pacificar i normalitzar el país (cosa que no es fa d'un dia per l'altre) i els presos i refugiats han de tornar a casa (cosa que el PP no facilitarà). I pels abertzales, la unitat d'Euskal Herria, la incorporació de Navarra al País Basc, és un punt irrenunciable. Els independentistes bascos no tenen pressa.

A les províncies forals, gràcies al concert econòmic i ha una estratègia econòmica que no s'ha centrat en el totxo, l'economia basca presenta bones dades: PIB per càpita de 30178 €uros i taxa d'atur de l'11.6 % 

La participació serà alta, el percentatge de vots blancs, nuls i extraparlamentaris baix. Ací teniu la meua predicció d'escons:

PNV-EAJ: 24
EH BILDU: 24
PSE-PSOE:  13
PP:  12
UPyD: 1
IU-Ezker Anitza: 1

1 comentari: