diumenge, 21 d’octubre del 2012

Ciutadans i UPyD

Demà dilluns finalitza el termini per a presentar els avals. Per a qui no sàpiga de què va la cosa: la darrera reforma de la LOREG va establir que les formacions polítiques extraparlamentàries havien de presentar avals, el 0.1% del cens electoral de cada província on es volguessin presentar. Les formacions amb representació parlamentària, encara que només fos un diputat, no els calia. És a dir: el BNG, per exemple, es podia presentar a Alacant, si volia; COMPROMÍS, en canvi, havia de presentar avals per eixa província.

A les eleccions basques i gallegues d'aquest diumenge no cal presentar avals, ja que tenen una llei electoral pròpia, i la seua llei no diu res d'això. Al Principat de Catalunya, en canvi, com que no tenim llei electoral pròpia, hem de tirar de la LOREG i calen els avals. Tot i que la Generalitat havia dit que no, la Junta Electoral ha dit que sí, i ara tenim que a corre cuita, formacions com la CUP o UPyD han de trobar poc menys de sis-mil avaladors.

A les eleccions espanyoles de fa un any, els de Ciudadanos van intentar una coalició amb la UPyD. Els de UPyD els van rebutjar i els de C's van decidir no concórrer-hi. Era lògic: no tenien prou gent per a trobar avals a totes les províncies espanyoles, ni tan sols a les catalanes. Però vet ací que ara s'han girat les tornes: ara és UPyD qui ha de cercar avals desesperadament.

I sabeu qui va reclamar a la Junta Electoral l'aplicació dels avals de la LOREG? Heu encertat: Ciutadans.

Per cert, jo he avalat UPyD: si l'independentisme no es pot presentar unit, cal afavorir la divisió de l'espanyolisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada