dimecres, 27 de juliol del 2011

Les eleccions generals

Massa sovint allò que és urgent no ens deixa fer allò que és important. A dia d'avui encara no sabem quan seran les eleccions generals. No ho sabem, i no som pas nosaltres qui ho pot decidir. Poden caure entre el 2 d'octubre del 2011 i l'1 d'abril del 2012. I qui té la potestat per a disoldre les Corts Generals i fixar la data és l'actual president del govern espanyol, en José Luis Rodríguez Zapatero.

Ja fa mesos que es parla d'eleccions anticipades, cosa que fa que els partits estiguin en dinàmica pre-electoral. I aquesta urgència electoral fa que alguns companys no estiguin al cas d'allò que és important: el Congrés Nacional i les eleccions primàries per a triar els nostres candidats.

Ens agradi o no, el poder de debò és a Madrid. La sobirania del Poble Català queda depositada en els tres Parlaments autonòmics que votem, és cert, però el poder per a decidir coses importants, malauradament, és a Madrid.

Així doncs és important, abans de triar el nom dels nostres candidats i candidates per anar a Madrid, mirar de fer una gran coalició independentista. Hem de rebutjar la proposta abstencionista d'alguns, que només serviria per a perpetuar la política de peix al cove (o de raspa de sardina a la bossa de plàstic, vistos els resultats),  i ser generosos i valents.

Abans de triar els noms, intentem fer una coalició amb Reagrupament, Solidaritat, la CUP i Democràcia Catalana. Una coalició democràtica i independentista que planti cara al PP, al sucursalisme del PSC i al peix al cove de CiU.

Hem de fer-ho o, si més no, intentar-ho.

I qui sap, igual algun dia ens posem flamencs i aconseguim que l'estat espanyol també s'evapori.

3 comentaris:

  1. El poder és allà on nosaltres permetem que hi sigui.
    El cami cap a l'alliberament nacional passa pel canvi de fidelitats, la qual cosa vol dir anar traient força a Parlaments llunyans, per donar-li al propi, encara que no ens agradi el color que conjunturalment pugui tenir.
    Les coalicions s'estableixen en funció de les visions que cada grup té. Proposar des d'ERC una coalició ens afebleix. Nosaltres hem de fer, amb coherència, unes propostes i un full de ruta creïble. Altrament entraríem en la política immediatista de la propera elecció, i no en un treball de barri, d'escola, de feina, d'empresa...

    ResponElimina
  2. Som el principal partit independentista, el que té més vots, més militants i més presència institucional.
    Ens toca a nosaltres liderar el procés. Hem de ser generosos i realistes, i apostar per una gran coalició.
    Si després són els de SI o la CUP els que no volen pactar, el poble amb el seu vot els castigarà.

    ResponElimina
  3. I quin programa electoral tindria aquesta coalició?

    ResponElimina