dimecres, 13 de juliol del 2011

Avals i candidatures al Consell Nacional

Per a ser candidat a conseller/a  nacional cal l'aval de dues seccions locals, o de 55 militants.
Per a formar una secció local calen 5 militants. Així doncs, 10 militants de dues poblacions amb poca militància (que no vol dir poca població) tenen la mateixa capacitat d'avalar que 55 militants, residents a diferents poblacions o, fins i tot, residents a un mateix municipi amb molta militància.

No només això, per a constituir una secció local cal un mínim de 5 militants, però en lloc es diu quan es pot disoldre una secció local per poca militància. Recordem també que no cal viure a un municipi per a ser membre de la secció local.

Posem un exemple maliciós:
Tenim quatre militants a Viladedalt, tres a Viladebaix i dos a Viladelmig. Els quatre militants de Viladedalt s'ajunten amb un de Viladebaix i ja poden constituir la secció local de Viladedalt. Poc després, el militant prestat de Viladebaix participa amb la resta de militants de Viladebaix i amb els dos de Viladelmig per a fer una secció local a Viladebaix. Tornen a ser cinc, així que poden. I més tard els dos militants de Viladelmig pleguen de la de Viladelmig per ajuntar-se amb dos de Viladedalts i, tornant a sumar cinc militants, ja poden fer una nova secció local: la de Viladelmig.

Aquest exemple pot semblar exagerat i maliciós, però coses molt semblants han passat.

I una darrera refllexió: si al Congrés Nacional podem votar fins a vint persones per a formar part del Consell Nacional, per què només en podem avalar dos? No us sembla poc racional?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada