dilluns, 20 de juliol del 2015

Coalició CDC-ERC, arguments a favor


No fa ni una setmana que s'ha pactat la coalició electoral entre CDC, ERC i persones de la societat civil i els moviments sobiranistes.
Ací teniu alguns arguments per acceptar aquesta coalició:

Coalició possible. No vivim la casa dels nostres somnis, sinó la casa que ens podem permetre. Voler viure a una casa que no et pots permetre, per més ideal que aquesta sigui, només et portarà problemes. I al final, et desnonaran de la casa. Això val per la casa, pel cotxe, o per la coalició electoral.
Si hem d'esperar a tindre la candidatura perfecta, potser no la tindrem mai.
Hem d'aprofitar la feblesa de l'estat espanyol, i no sabem quant de temps més durarà aquesta feblesa. Cal fer-ho ara, encara que sigui amb una llista amb uns quants impresentables.

Projecte ampli. Un estat democràtic ha de ser vàlid per a gent de totes les sensibilitats polítiques, de dretes i d'esquerres, presidencialistes i parlamentaristes, europeistes i euro-escèptics, i una llista transversal hauria d'incloure persones i organitzacions de totes les sensibilitats.
Si aquestes eleccions han de ser plebiscitàries i constituents, ens cal que la constitució i les lleis bàsiques de la nova República siguin el més neutres possibles. I per això cal que al Parlament constituent tothom hi tingui veu i vot.

Vladimír Mečiar. Avui en dia Eslovàquia és un estat independent, democràtic, amb una economia pròspera (més pròspera que la del sud d'Europa) i amb poca corrupció (segons els índexs que es publiquen). Però veient el president Mečiar (brusc i racista), ningú ho hauria predit.
De vegades cal comptar amb els impresentables.

Persones independents. Si volem que a la llista hi hagi moltes persones independents, cal que aquesta llista sigui el més ampla i plural possible.

Enllaç complementari: Coalició CDC-ERC, arguments en contra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada