dissabte, 5 de novembre del 2011

Parelles de ball




Un servidor era —i encara és— partidari d'una gran coalició, d'una candidatura ampla, a les eleccions espanyoles. Però també sóc realista: al juliol dirigents de partits que integren SI, com Josep Guia del PSAN, Agustí Soler del Partit Republicà Català o Santiago Vilanova d'Alternativa Verda havien signat un manifest reclamant l'abstenció a les eleccions del 20N, cosa que dificultava una entesa dels solidaris amb ERC i Reagrupament. Els de López-Tena ja han patit una escissió, la Democràcia Catalana de Joan Laporta, i no estan en condicions de tensar més la corda interna.
El manifest també fou signat per Jordi Bilbeny i Josep Ximenis, de la CUP, i Patrícia Gabancho.

És per això que em sobta la següent notícia: PSM-Entesa Nacionalista i Solidaritat Catalana signen un acord que estipula que en cas que el partit balear obtingui representació, presentarà al Congrés les propostes del solidaris.
Em pregunto què faran els solidaris: a Menorca demanaran el vot pel PSM-EN i a l'Empordà promouran l'abstenció, juntament amb les CUP? I al País Valencià? Què hi faran allà?

Fa uns anys, a les eleccions al Parlament europeu, CiU va anar en coalició amb el PSM i ERC amb Unió Mallorquina. Confusió ideològica, o sectarisme i personalismes?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada