divendres, 8 de març del 2013

Chávez i Fraga

Avui hem vist el funeral d'Hugo Chávez. Fa poc més d'un any va morir Manuel Fraga. És interessant escoltar les crítiques a Chávez que fan els mitjans que fa un any elogiaven a Fraga. No m'agrada el costum periodístic d'elogiar els que acaben de morir, però tampoc l'ús (massa habitual) de dues vares de mesurar segons la simpatia que ens desperti cadascú.

Els que elogiaven Fraga critiquen Chávez perquè aquest va intentar un cop d'estat... com si el gallec no hagués estat ministre d'un dictador.
Els que elogiaven Fraga critiquen Chávez perquè aquest va guanyar les eleccions gràcies a la divisió de l'oposició... com si el gallec no hagués tret profit de la divisió de l'esquerra i el galleguisme.
Els que elogiaven Fraga critiquen Chávez perquè aquest ha pogut fer el que volia gràcies als diners del petroli... com si el gallec no hagués tirat dels fons de cohesió de la UE.
Els que elogiaven Fraga critiquen Chávez perquè aquest no va renovar la llicència a una canal de televisió contrari a la revolució... com si el PP no hagués perseguit Tv3 al País Valencià.

En breu els veneçolans aniran a les urnes per a triar el seu successor. Probablement guanyaran els bolivarians. Anàlogament, a Galícia segueix guanyant el PP.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada